Diskusijos
Mano Sparnai :: Diskusijos :: LĖKTUVO GAMYBOS, KONSTRAVIMO KLAUSIMAI :: Variklių skyrius |
|
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >> |
Motociklo variklio pritaikymas ULO |
Eiti į puslapį << >> | |
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
|
Autorius | Pranešimas | ||
vytautas 42 |
| ||
VyTis Užsiregistravęs dalyvis #79 Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23Vieta: Panevėžys Pranešimų: 2367 | Justai , gal jau baik šikantį katiną vaizduot . Klausimas Gediminui - kokiam orlaiviui planuoji dėt motociklo variklį ? Pas mane buvo ant motoskraidyklės , propelerio ašis nesutapo su vežimuko išilgine ašimi , t.y. propeleris buvo išneštas į šoną, ir nieko . Vertimas būdavo nuo propelerio reaktyvinio momento , kad tą kompensuot , teko pareguliuot sparno burės įtempimą - vienoje pusėje truputį labiau įtempt sparno briauną ir dar reikėjo truputį pasukt variklį su visu motorėmu į priešingą pusę nei verčia . [ Redaguota Kt Kov 21 2019, 01:51 ] | ||
Į viršų | | ||
vytautas 42 |
| ||
VyTis Užsiregistravęs dalyvis #79 Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23Vieta: Panevėžys Pranešimų: 2367 | Dar pridursiu , visas vertimas būdavo tik kilimo metu , kai sukiši visus gazus , kreiseryje jokio vertimo nesijausdavo . Variklis 100 AJ, statinė trauka apie 220 kg , kilimas iki 8 m/s | ||
Į viršų | | ||
Gediminas V. |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #3245 Prisijungta: Tr Vas 01 2017, 12:16Pranešimų: 17 | Vytautai, kalba eina apie malūnsparnį... Sukimą turiu galvoj apie vertikąlią ašį (turėtų sukt uodegą), o ne horizontalią, kuris būna nuo veleno sukimo momento... Koks variklis pas jus? Motociklo? | ||
Į viršų | | ||
vytautas 42 |
| ||
VyTis Užsiregistravęs dalyvis #79 Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23Vieta: Panevėžys Pranešimų: 2367 | Taip vadinamos britvos variklis 600 kubų , 100 aj , YAMAHA YZF | ||
Į viršų | | ||
vytautas 42 |
| ||
VyTis Užsiregistravęs dalyvis #79 Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23Vieta: Panevėžys Pranešimų: 2367 | Gediminas V. rašė ... Vytautai, kalba eina apie malūnsparnį... Sukimą turiu galvoj apie vertikąlią ašį (turėtų sukt uodegą), o ne horizontalią, kuris būna nuo veleno sukimo momento... Koks variklis pas jus? Motociklo? Truputį vistik nesusikalbam - malūnsparnis ar sraigtasparnis ? Jei malūnsparnis , tai kas ten ką ir kur gali sukt ? Šiaip tai apie tokias konstrukcijas šiame forume yra protingesnių už mane , aš tik apie MS kažką truputį galiu papasakot | ||
Į viršų | | ||
AR |
| ||
www.ROTORKLUBAS.lt Užsiregistravęs dalyvis #6 Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16Vieta: Kaunas Pranešimų: 3568 | Gediminas V. rašė ... Vytautai, kalba eina apie malūnsparnį. Tai gal is karto reikejo parasyti? Nemanote, kad butu buve aiskiau? Dabar: 1. Randame malunu tema 2. Dar karta ir aiskiai formuluojame klausima. | ||
Į viršų | | ||
Gediminas V. |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #3245 Prisijungta: Tr Vas 01 2017, 12:16Pranešimų: 17 | Tai kad tema motociklo variklio pritaikymas ULO. Ar malūnsparnis nepriklauso ulo grupei? Ir klausimas mano apie variklį skr.aparate, o ne apie malunsparnį. Tai dar pakartosiu jei pasimiršom literatūriniuose lietuvių k. viražuose: kaip montuoti Variklį jei propelerio ašis nesutampa su svorio centro ašimi? Galima versti, ar ne? Jei galima tai kiek? [ Redaguota Št Kov 23 2019, 08:38 ] | ||
Į viršų | | ||
AR |
| ||
www.ROTORKLUBAS.lt Užsiregistravęs dalyvis #6 Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16Vieta: Kaunas Pranešimų: 3568 | Reiktu sukonkretinti klausima. Klausimas apie variklius ar apie CLT? | ||
Į viršų | | ||
vytautas 42 |
| ||
VyTis Užsiregistravęs dalyvis #79 Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23Vieta: Panevėžys Pranešimų: 2367 | Gediminas V. rašė ... Tai kad tema motociklo variklio pritaikymas ULO. Ar malūnsparnis nepriklauso ulo grupei? Ir klausimas mano apie variklį skr.aparate, o ne apie malunsparnį. Tai dar pakartosiu jei pasimiršom literatūriniuose lietuvių k. viražuose: kaip montuoti Variklį jei propelerio ašis nesutampa su svorio centro ašimi? Galima versti, ar ne? Jei galima tai kiek? Šiaip tai Gediminai , tau reiktų tuo klausimu pasikonsultuot su Antanu iš Kupiškio , jis taip pat montavo britvos variklį , bet į motoskraidyklę , ir vertė motorą , kad propelerio ašis daugmaž sutaptų su MS vežimuko išilgine ašimi . Kiek esu matęs , vertė nemažai , iš pirmo žvilgsnio atrodo taip , lyg motociklas būtų pastatytas ant vieno rato . O dėl to , kiek galima verst , tai , kaip sakė pats Antanas, verti tiek , kol tepalo siurblys paima tepalą ir nedingsta spaudimas . Beje , pas jį įpurškimas , su karbiuratoriais taip nepavartysi . | ||
Į viršų | | ||
Arturas Stundzia |
| ||
Užsiregistravęs dalyvis #40 Prisijungta: Tr Vas 27 2008, 09:34Pranešimų: 613 | Varikli galima versti tik tiek , kad tepalo paėmimas karteryje būtu visada užtikrintas 100% | ||
Į viršų | | ||
Eiti į puslapį << >> | |