Mano Sparnai: Diskusijos / Neaviaciniai reikalai / Vandens minkštinimas/nukalkinimas


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Neaviaciniai reikalai
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Vandens minkštinimas/nukalkinimas
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Reno
Tr Sau 14 2015, 01:53
Užsiregistravęs dalyvis #664
Prisijungta: Kt Spa 21 2010, 05:44
Pranešimų: 1401
Pasidalinkite, kas turite patirties su vandens minkštinimo/nukalkinimo įranga.
Jonų mainų reakcijos principu veikiantys prietaisai gan brangūs ir užima nemažai vietos. Tačiau bent jų veikimo principas nekelia abejonių.

Stebėtinai daug informacijos apie elektromagnetinius nukalkintojus:
http://www.absoliuta.lt/lt/specialus-pasiulymai/nukalkintojas-deskaler.html
http://www.armada1.lt/
http://www.sistema.lt/index.php?3555386091
http://www.nukalkintojai.lt/
http://www.e-santechnika.lt/preke/filtrai/automatiniai_filtrai/10641-nukalkintojas___profikalk_plus-x__vokietija
http://nomiteksas.nomiteksas.lt/index.php?route=product/category&path=62

Nežinau, kaip ten tas elektromagnetinis laukas "kristalizuoja" kalcio karbonatą, kad to pasekoje nesusidaro kalkių nuosėdos, tačiau visa tai kažkaip labai jau miglotai atrodo (prisimenant visokius magnetinius kuro "taupymo" įrenginius, elektros tinkle "galios faktorius taisančius" prietaisus ir t.t.). Kokia kitų nuomonė? Jeigu tai eilinis blefas, keista, kad tokia informacija taip masiškai transliuojama.
Į viršų
PovilasK
Tr Sau 14 2015, 03:49
Povilas
Užsiregistravęs dalyvis #549
Prisijungta: Kt Kov 11 2010, 10:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 739
Patirtis paprasta: žiūrėti amazon'o įvertinimus.
O jie - nekokie...

http://www.amazon.com/review/RZ9YQKAXFQTYE/ref=cm_cr_pr_viewpnt#RZ9YQKAXFQTYE

Eddy Electronic Water Descaler - Water Softener Alternative

Customer Review

12 of 14 people found the following review helpful
1.0 out of 5 stars No improvement based on my experiment, August 24, 2014
By J. C.
This review is from: Eddy Electronic Water Descaler - Water Softener Alternative - Money Back Guarantee (Tools & Home Improvement)
I was attracted by such a "novel" device when I was looking for a water softener. Due to my training, a scientist then Electrical Engineering professor, I tried to find scientific supports (publications) for this device, but I could not find any. I purchased it anyway. After installation, I regularly recorded the water conductivity ( particle counts) and PH values for the first month. I did see minor changes in particle counts and PH values, but at the end, they went back to the same values before installation. In addition, water stains still show up as usual. Based on one month experiment, no improvement was observed. Moreover, according to my data, I don't expect the performance will improve further if I run the experiment longer.


I had high hopes for this product and bought two, one for home and a one for a vacation home, both of which have huge amounts of Calcium in the water. Unfortunately, I have seen no noticeable change in spotting on glassware, for example. Maybe there is a slight difference. Maybe.

ir t.t.
Į viršų
Tinklalapis
PovilasK
Tr Sau 14 2015, 03:59
Povilas
Užsiregistravęs dalyvis #549
Prisijungta: Kt Kov 11 2010, 10:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 739
Panašu, jog įrenginys yra aukšto dažnio generatorius, ultragarso banga skaldantis kalkes.
Kalkių kiekio nesumažina (ir vandens - neminkština), tačiau prilipt prie vamzdžių ar santechnikos, "susietos" vandeniu - neleidžia.

Taurės, vonios, arbatinukai, inkstai - kalkės kaip kalkėję.
Vandens šildytuvams, kranams ir vamzdžiams - gali patikti.

Reikia baust tiekėjus už nekorektišką reklamą...
Į viršų
Tinklalapis
vysniukas
Tr Sau 14 2015, 07:51
Užsiregistravęs dalyvis #360
Prisijungta: Tr Kov 11 2009, 11:41
Pranešimų: 756
Vienintelis normalus nukalkinimas, tai osmozinis filtras, kuriuos akvariumuose naudojam jau seniai. Kitas pavojingesnis cheminis nukalkinimas, tai brita, kenwood ir t.t. filtrai su keičiamom kasetėm. Juose kalcis pakeičiamas natriu, kurio mūsų organizmui reikia mažiausiai. Gal jau kiek patobulėjo, bet pernai Rusijoj darė tyrimus, nes labai padaugėjo chroniškų ligų, tai paaiškėjo dėl per didelio natrio kiekio, o jis gaunamas iš filtrų, nes dabar labai jau madinga naudoti šiuos filtrus. Natrio perteklius organizme iššaukia įvairias ligas virškinamajam trakte. Jei pas jus normalus vanduo iš vandentiekio ar vietinio grežinio, tai neimkit į galvą tų filtrų. Juos rekomenduoja (stacionarius) naudoti, kai vandens kokybė prasta. Skalbenkom arbatinukam ir kt. technikai panaudokit į metus kartą ar kelis nukalkinimo priemones. Kiek tyriau vandens parametrus, tai Kaune vanduo puikus tik visur labai kietas 18-20 vnt ir pan. Garliavoj, Ramučiuose reikalingi filtrai, vanduo prastas, Rumšiškėse vieną grežinį tyrėm, vanduo puikus, bet akvariumui pasistatė osmoso filtrą, Romainiuose tikrinom vieną grežinį irgi puiku turi pasistatę filtrus stacionarius, nes gruntiniai vandenys arti.
Paskutinis šedevras tai mineralizacijos kasetės, tai reziumė toks pirma išfiltruoja per osmosą ir druskos tabletes, o paskui mineralizuoja, kam to reikia, jai vandens kokybė gera.
Kas liečia filtrus tai jie susideda iš įvairaus tankio mechaninių filtrų, paskui aukštu slėgiu varo per osmosinę kasetę (membrana) irgi mechaninis filtras, tik turi reversą, kai užsikiša, prapučia iš kitos pusės ir toliau veikia, bet ir ją tenka keisti. Kai reikia didelių debitų naudojamas cheminis valymas pakeičia osmosą , nes osmoso debitas mažas. Kita kalba apie nugeležinimą, tai jau kiti filtrai, jie pašalina liaudiškai tariant rūdis ir čia jau tikrai neblogas daiktas. Testus galit nusipirkti akvariuminėj parduotuvėj, tik nepirkit lakmuso popierėlių, pirkit skystus reagentus, jei kam reiks galėsiu patarti, kokius reagentus pirkti.

[ Redaguota Tr Sau 14 2015, 08:00 ]
Į viršų
Reno
Tr Sau 14 2015, 08:31
Užsiregistravęs dalyvis #664
Prisijungta: Kt Spa 21 2010, 05:44
Pranešimų: 1401

PovilasK rašė ...

Taurės, vonios, arbatinukai, inkstai - kalkės kaip kalkėję.
Vandens šildytuvams, kranams ir vamzdžiams - gali patikti.
Reikia baust tiekėjus už nekorektišką reklamą...

Štai čia ir mistika - prie taurių limpa, o prie šildymo elementų - ne!

Man tiesiog kilo mintis prieš boilerį pastatyt kokį nors nukalkinimo agregatą, nes vanduo labai kietas. Šilto vandens (iš boilerio) gert neplanuoju.
O šaltas vanduo tebūnie toks, koks yra, juo labiau, kad kietas - skanesnis (ar esat girdėje, kad iš šaltinio minkštas vanduo bėgtų?). O distiliuotą būtų galima gert, nebent, per prievartą.
Nežinau, kokie ten tyrimai buvo atlikti Rusijoje, tačiau pats Na organizmui nekenkia. Jis labai svarbus elementas ląstelės medžiagų apykaitoje (be Na nebūtų gyvybės). Tiesa, natrio savybė - sulaikyti vandenį, tačiau sveiko žmogaus organizmas su tuo sėkmingai susitvarko pats. Problemu kyla širdininkams, nes esant širdies nepakankamumui organizme ir taip kaupiasi skysčiai, todėl Na perteklisu čia tik pablogina situaciją.



[ Redaguota Tr Sau 14 2015, 08:33 ]
Į viršų
PovilasK
Tr Sau 14 2015, 09:01
Povilas
Užsiregistravęs dalyvis #549
Prisijungta: Kt Kov 11 2010, 10:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 739
Reno rašė ...

Štai čia ir mistika - prie taurių limpa, o prie šildymo elementų - ne!


Teoriškai: ultragarso banga turėtų sklisti vandeniu ir skaidyti susidariusias kalkes.
Ar sistema veiks praktiškai ir koks bus našumas - didelis klausimas...

Technologija naudojama ir pramonėje, vamzdžių valymui.
http://www.innotecuk.com/ultracleanpipe/#tabs1
ir
http://www.brunel.ac.uk/__data/assets/pdf_file/0019/113275/Ultra-Clean-Pipe.pdf

Bet tai tikrai nėra vandens minkštinimas/nukalkinimas.
Į viršų
Tinklalapis
Algis
Tr Sau 14 2015, 09:59
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Aha. Ir iš namų bėgsi nuo zyzimo. Na nebent tik didelio galingumo ultragarsiniai zyzia. Gal mažo galingumo dirba tyliau???
Į viršų
Tinklalapis
Reno
Kt Sau 15 2015, 09:47
Užsiregistravęs dalyvis #664
Prisijungta: Kt Spa 21 2010, 05:44
Pranešimų: 1401
Vamzdyno pravalymas ultragarsu nuo kalkių nuodėdų pramonėje, panašu, kad naudojamas. Tačiau, tai - tik kova su pasekmėmis, o tikslo sumikštint vandenį čia net nesiekiama.
Idėja, apie kurią prabilau - taip pat ne vandens sumikštinimas, o tik galimybė apsaugoti boilerio kaitinimo elementą nuo apkalkėjimo sistemoje, kur vanduo labai kietas.
Sutinku su Povilu, kad technologija, apie kuriuos diskutuojame, vandens tikrai nesumikština. Na, bet ir prietaisai pavadinti "nukalkintojais". Čia jų pardavėjai gali "manevruoti" - girdi, neteisingai supratote - nukalkinamas ne pats vanduo, o tik vamzdyno elementų sienelės.
Medicinoje, pvz, ultragarsu skaldo šlapimo takuose įstrigusius "akmenis". Aparatūra, žinoma, gerokai masyvesnė. Tiesa, ir atstumas iki "taikinio" didesnis (inksto ar šlapimkanalio, kaip vamdžio, viela paprastai neapvyniosi - reikės operacijos). Bet minėtos gydymo procedūros efektas - irgi tik vietinis (kur įstrigęs "akmuo"). Elektromagnetinių "nukalkintojų" reklamose tvirtinama, jog prietaisas kalcio karbonatą "kristalizuoja" taip, jog pastarasis po to nebeprilimpa prie vamzdžių, kaitinimo elementų ir t.t. sienelių. Kitaip sakankt - profilaktika. Tiesa, apie elektromagnetinio "nukalkintojo" naudojimo eigoje pasireiškiantį vamdžių išsivalymą ten taip pat rašoma, Žodžiu - aišku, kad neaišku.
Į viršų
Algis
Kt Sau 15 2015, 01:53
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Reno rašė ...

Vamzdyno pravalymas ultragarsu nuo kalkių nuodėdų pramonėje, panašu, kad naudojamas. Tačiau, tai - tik kova su pasekmėmis, o tikslo sumikštint vandenį čia net nesiekiama.

Lietuvos elektrinėje ultragarsas naudojamas nuo ~ 1970 m. Praeinant pro pašildytuvą, zyzimąs girdisi iš tolo. Bet ir našumai pašildytuvų šimtai tonų per val. Ir visai sutinku su Renatu, kad tai tik kova su pasekmėmis. priežastys pašalinamos vandens paruošimo bare. Gaunamas beveik distiliuotas vanduo. Bet buityje tų technologijų nepanaudosi. Kažkada į Pociūnų gamyklėlę vežiau sunkvežimį anijonitų, katijonitų ir sulfo anglies mainais į D16T vamzdžius ir kitokį gerą... Geri laikai buvo Barteris tsakant...

[ Redaguota Kt Sau 15 2015, 01:54 ]
Į viršų
Tinklalapis
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0709sek,0.0077iš to užklausomsDB užklausos:28. Naudojama atmintis:3,863kb