Mano Sparnai: Diskusijos / Neaviaciniai reikalai / Peticija


Diskusijos

Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Algis
Kt Rgs 06 2012, 10:19
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Labai prašau Nerijaus nepykti už tokį skelbimėlį. Jei, Nerijau, skaitai, kad netinkama - ištrink.

Laba diena,

Informuojame, jog jau yra galimybė pildyti "WATER is a Human Right" ("VANDUO yra žmogaus teisė") akcijos parašų rinkimo elektronines formas. Tad nuo šiol akcijos peticijai galima bus pritarti pasirašant ne tik popierinę parašų rinkimo fromą, bet ir šioje interneto prieigoje: https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do?lang=lt

Primename, kad galutiniame akcijos "VANDUO yra žmogaus teisė" peticijos tekste, be kita ko, skelbiama, kad "vanduo ir sanitarinės paslaugos yra žmogaus teisė! Vanduo yra visuotinė nuosavybė, o ne prekė!" Kreipiamasi į Europos Komisiją siūlant parengti įstatymą, įgyvendinantį Jungtinių Tautų pripažintą žmogaus teisę į vandenį ir sanitarines paslaugas, kurio dėka aprūpinimas vandeniu bei sanitarinių paslaugų tiekimas būtų laikomi būtiniausiomis visuotinėmis viešosiomis paslaugomis. "ES įstatymas turi įpareigoti vyriausybes užtikrinti pakankamą visų gyventojų aprūpinimą švariu geriamu vandeniu bei sanitarinių paslaugų tiekimą jiems." Peticijoje reikalaujama, kad ES institucijos bei šalys narės būtų įpareigotos užtikrinti visų gyventojų teisę į vandenį ir sanitarines paslaugas, o vandens tiekimui ir vandens išteklių naudojimui negaliotų vidaus rinkos taisyklės, vandens tiekimo paslaugos nebūtų liberalizuojamos.

Prašytume apie akciją "VANDUO yra žmogaus teisė" ir peticijos pasirašymo galimybes informuoti Jūsų narius, bendradarbius, kolegas, nurodant šiame laiške esančią informaciją.

Iš anksto dėkojame už bendradarbiavimą!
Lietuvos pramonės profesinių sąjungų federacija
Į viršų
Tinklalapis
Rolandas
Kt Rgs 06 2012, 04:57
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5558
Ką tai reiškia? Gal kokia vandens filtrų firma?
Prirašyta daug, tačiau neaišku apie ką...
Į viršų
Algis
Pn Rgs 07 2012, 08:06
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Kad vandens tiekimas negalėtų būti liberalizuojamas ir komercizuojamas. Žodžiu prieš kainų kėlimą.

http://www.pramprof.lt/index.php?option=com_content&view=article&id=278:vanduo-ir-sanitarins-paslaugos-yra-mogaus-teis&catid=3:newsflash

p.s 4 val reikia miegoti

[ Redaguota Pn Rgs 07 2012, 08:09 ]
Į viršų
Tinklalapis
NNN
Pn Rgs 07 2012, 09:02
NNN
Užsiregistravęs dalyvis #14
Prisijungta: Tr Vas 20 2008, 12:56
Pranešimų: 5732
Gal troškino ... vandens atsigert žmogus atsikėlė ...
Į viršų
Algis
Kt Spa 18 2012, 10:02
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Kadangi "užvedžiau" šią temą, tai jaučiu atsakomybę informuoti apie akcijos tolesnę eigą:

Tarptautinė pilietinė akcija "VANDUO yra žmogaus teisė" (angl. WATER is a Human Right) jau įsibėgėjo: per pirmąjį mėnesį, kai buvo pradėta parašų rinkimo akcija internete, ši Europos piliečių inictayva sulaukė per 32 000 elektroninių parašų. Iki 2013 m. gegužės yra siekiama surinkti 1 mln. parašų. Peticija su surinktais parašais bus įteikta Europos Komisijai.

Akcijos peticijoje, be kita ko, kreipiamasi į Europos Komisiją siūlant parengti įstatymą, įgyvendinantį Jungtinių Tautų pripažintą žmogaus teisę į vandenį ir sanitarines paslaugas, kurio dėka aprūpinimas vandeniu bei sanitarinių paslaugų tiekimas būtų laikomi būtiniausiomis visuotinėmis viešosiomis paslaugomis.

Tam, kad informacija apie pilietinę akciją "VANDUO yra žmogaus teisė" būtų prieinama kuo platesniam žmonių ratui, buvo sukurta speciali video medžiaga (anglų kalba), kurioje glaustai ir vaizdingai paaiškinama, kodėl buvo inicijuota ši akcija, ir kaip galima prie jos prisidėti. Video medžiagą galima rasti šioje interneto prieigoje: http://vimeo.com/49869372

Ši akcija tapo dar aktualesnė, kai Europos Komisija praeitą savaitę pareiškė, jog vandens tiekimo privatizavimas, tikėtina, bus viena iš sąlygų, šalims-narėms siekiant gauti gauti Europos Sąjungos finansinę paramą ar subsidijas.

Tad dar kartą kviečiame pasirašyti peticiją internete, taip pat pagal galimybes skleisti informaciją apie pilietinę akciją "VANDUO yra žmogaus teisė".

Svarbu: kai kurie žmonės klausia, kodėl pasirašydami peticiją jie turi pateikti savo asmeninius duomenis. Taip, iš tiesų, pasirašant peticiją, reikia nurodyti savo asmens kodą, plietybę ir pan., tačiau tik tokiu būdu surinkti parašai bus galiojantys. To reikalauja Europos Komisija, kuriai peticija bus įteikta kitų metų gegužę.

Daugiau informacijos apie tarptautinę akciją „VANDUO yra žmogaus teisė“ įvairiomis kalbomis rasite oficialioje akcijos svetainėje:
http://www.right2water.eu/
https://www.facebook.com/pages/right2water/259222457451652?fref=ts

Plačiau apie akciją lietuvių kalba:
http://www.pramprof.lt/
Į viršų
Tinklalapis
Algis
Kt Vas 14 2013, 08:52
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
https://www.youtube.com/watch?v=KGodMah_oUo&feature=player_embedded

Vasario 10 dieną galima laikyti istorine ir pergalinga - Europos pilietinė iniciatyva "VANDUO yra žmogaus teisė", įveikusi nemažas teisines ir technines kliūtis, pasiekė tikslą surinkti daugiau nei 1 milijoną piliečių iš visos Europos parašų, nors tiek jų reikėjo surinkti iki šių metų rugsėjo.
Tačiau šios iniciatyvos pergalė yra ne vien tai, jog tūkstančiai europiečių per trumpą pasirašė peticiją prieš vandens privatizavimą, bet ir tai, kad ši akcija tapo postūmiu visoje Europoje ir įvairiais lygiais diskutuoti apie vandens ir sanitarinių paslaugų kokybę, šių ir apskritai viešojo sektoriaus paslaugų privatizavimo pasekmes.
Europos viešojo sektoriaus privatizavimo grėsmė yra reali, mat š.m. sausio 23 d. Europos Parlamento Vidaus rinkos komitetas (IMCO) pritarė Komisijos pasiūlymams dėl vadinamosios Koncesijų direktyvos.
Europos Komisijos teigimu, direktyva palengvins privačių bendrovių atėjimą į viešąjį (transporto, sveikatos, socialinių, energetikos paslaugų) sektorių ir taip paskatins viešojo ir privačiojo sektorių partnerystę. Tokiu būdu teikiant viešąsias paslaugas bus galima siekti pelno.
ES šalių narių vyriausybės ir Europos Parlamento nariai jau pradeda diskusijas dėl direktyvos teksto. Jos vyksta už uždarų durų, o galutinį sprendimą Europos Parlamentas priims kovą.
Iniciatyvos “VANDUO yra žmogaus teisė” iniciatoriai ir organizatoriai džiaugiasi Vokietijos, Austrijos, Italijos piliečių aktyvumu ir noru patiems prisidėti prie akcijos sklaidos: daugelis šių šalių piliečių, net ir garbingo amžiaus senjorų, suvokdami, kuo gresia viešųjų paslaugų perleidimas į privačias rankas, ne tik patys pasirašo peticiją prieš vandens privatizavimą, bet ir aktyviai ragina tai padaryti savo kaimynus, draugus, šeimos narius.
Šių šalių surinktų parašų kiekis jau daugiau nei keleriopai viršija nustatytą būtinų surinkti parašų minimalų skaičių.
Lietuvai nustatytas parašų minimalus kiekis yra 9000. Lyginant su kitų šalių parašų kvotomis, tai nėra daug, tačiau šiuo metu surinkta tik dešimtadalis mūsų šalies gyventojų parašų. Galbūt priežastis ta, jog dar sunkiai suvokiame, koks mums gyvybiškai svarbus yra vanduo, neįvertiname neigiamų pasekmių, kurios lauktų, jeigu geriamojo vandens tiekimas būtų privatizuotas.
Šias liūdnas pasekmes, viešąsias paslaugas perleidus privačioms kompanijoms, jau pajuto kai kurių Europos miestų – Bordo, Londono, Pacos de Ferreira, Berlyno ir kt.- gyventojai: vanduo šiuose miestuose pabrango keleriopai, o jo kokybė suprastėjo tiek, kad, norint, jog jis atitiktų bent minimalias higienos normas, pilami chemikalai, pvz., chloras ir kt.
Tad jeigu Jums svarbu, kad būtų išsaugota geriamojo vandens kokybė ne tik dėl dabarties, bet ir ateities kartų, kviečiame pasirašyti peticiją. Tai galima padaryti dviem būdais:
1. Interneto prieigoje:
https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do?lang=lt

2. Pasirašant popierinę peticijos formą. Ją galima parsisiųsti čia:
http://www.right2water.eu/sites/water/files/ECI-Support-Statements-Form-9-LT-LT%5B1%5D.pdf

Į viršų
Tinklalapis
NNN
Pn Vas 15 2013, 08:38
NNN
Užsiregistravęs dalyvis #14
Prisijungta: Tr Vas 20 2008, 12:56
Pranešimų: 5732
Tokią peticiją reiktų paleist pasirašymui ir protestuojant dėl oro erdvės nusavinimo komerciniams tikslams. Juk oro erdvė, kaip ir vanduo yra skirta visiems gyviems padarams žemėje, o taip pat ir žmogui. Kodėl, tam, kad pakilt skrydžiui, rekia kažkokių leidimų? Kodėl komersantai, pasitelkę valstybines jėgos ir reguliuojančias struktūras užgožia didžiulius oro erdvės plotus vien tik komercinei veiklai? Nei vanduo, nei oras, nei žemė, negali būti preke - tai yra visų gyvų padarų išgyvenimo pagrindas.


[ Redaguota Pn Vas 15 2013, 08:39 ]
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0679sek,0.0060iš to užklausomsDB užklausos:27. Naudojama atmintis:3,815kb