Mano Sparnai: Diskusijos / Įvairūs klausimai / Rusijos agresija


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: BENDRI KLAUSIMAI :: Įvairūs klausimai
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Rusijos agresija
Eiti į puslapį   <<      
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Ši tema dabar uždaryta
Autorius Pranešimas
Edmas
Pr Sau 16 2017, 04:29
Užsiregistravęs dalyvis #319
Prisijungta: Sk Sau 18 2009, 10:44
Pranešimų: 36
Paziurejau nuo pirmo puslapio,per 3 metus 100- aji puslapi pradejom,daugiausiai rasantiems jau reiketu ordinus ar medalius iteikti....)))
Į viršų
vytas
Pr Sau 16 2017, 05:41
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 2966
tikrai nesiruošiu dalyvauti šioje" diskusijoje"Tik perskaičiau Justo žodžius,jog pas mus nevagiama,na beveik nevagiama.Iš tikrūjų:-vagys Lietuvoje yra tie,kurie nugvelbia vištą,ar butelį degtinės iš prekybcentrio. Tokius gausiai parodoma per televiziją ir su tokiais valstybės teisėtvarkos institucijos nesiterlioja.Bet kai vagiama stambiai,dažnai rafinuotai,kai net vagyste pripažinti sunku,ypač jei tai daroma su lozungu:viskas Lietuvai","dėl žmonių gerovės",tada teisėsaugai jau visai sunku apsispręsti,ar galima tokiu geriečius aplamai teisti? Dar pagalvos,kad teisėsauga prieš Lietuvos gerovę nusistačiusi.Taip ir sukrenta galai į vandenį..
Tai gi prieš kokius tai 17 metų dirbau viename sumautame servise,net servisu pavadint sunku būtų-tiesiog turėjo apšiurusias patalpas kažkokių senų sovietinių mechaninių dirbtuvių patalpose,pora duobių,pora tikrai gerų elektrikų,trejetą dundukų mechanikų,mokančių dirbti su kuvalda,žinančių,kad jei purkštukas neatsisuka,reikia ant rakto užmauti 3 m ilgio vamzdį,tada tikrai atsisuks...nu ir dar pora dundukų skirtų paimti iš klijento bent minimumą100 litų,jei nesugebama nieko patayti. Tada tie dundukai ieškodavo tepimo taškų,ir net neatsukę jų,apmozodavo tepalu ir už šią procedūrą nuplėšdavo 100 lt.
Tai vat šiuo laikotarpiu Lietuvos krašto apsauga buvo tik besikurianti ir labai neturtinga, Ji džiaugdavosi bet kokia labdara ar tai karinės technikos ,ar finasų pavidalu iš vakarų sajungininkių.Kaip tik tuo momentu ir pradėjo plūsti įvairi karinė technika,tiesiog riedėti ešelonai.Pagrinde tai buvo pvz senučiai kariniai sunkvežimiai,kokių 1948-1950 metų.Buvo ir keletas jaunesnių,gal kokių 1955-1957 metų. Jie buvo kiaurai perpuvę,su užkaltais varikliais,greičių dėžėm,patys nebeišriedėjo iš platformų...Na bet dovanotam arkliui į dantis nežiūrima. Dovana yra dovana ir pasitikta buvo su fanfaromis su televizija.Vistiek gražu,kai tave remia.O dovanų atsisakyti ar išmesti tiesiog negražu. Todėl Lietuvos KAM(kiek aš suprantu) nutarė "dovanas "prikelti antram gyvenimui/ Atrodytų nerealu-iš kur gauti detalių tokio senumo pūtrom. Ramiai ponai!Tik kantrybės. Viskas numatyta!
Kaip ir priguli,buvo paskebtas konkursas šių pūtrų,tiksliau Mercedesų,nes tai buvo tik Mercedes markės sunkvežimiai,remontui, Ir ką jūs manot -šį konkursą laimėjo tas pats sumautas"servisas" kuriame aš dirbau.Kai Lietuvoj ir net Kaune buvo jau gausu modernių sunkvežimių servisų su gera įranga ir gerais specialistais. Keistas sutapimas-šio serviso savininkas buvo tuometinis Kauno meras Garbaravičius . Klausimų kaip ir nekyla. Ir kilti neturi,nes viskas tam,kad Tėvynę apginti.Bet čia tikrai smulkmenos,neverta gilintis.
O dėl detalių tai dar paprasčiau viskas.Net neįtikėtina ,kokia ideali tvarka pas vokietį .Mercedeso gamyklos sandėliuose galėjai rasti kokią tik nori detalę-ar net visą variklį,ar greičių dėžę,ar net visą kėbulą sunkvežimiams ,pagamintiems nuo II-o pasaulinio karo pradžios. Sutepti užkoservuoti,supakuoti sunumeruoti,kai kurie net su reicho ženklais.Šaunūs tie vokiečiai. i Kaip minėjau nutarė lietuvaičiai restauruoti techniką ir su tos "labdaros" tiekėjais pasirašė sutartį,,kad detales remontui pirks tik per labdarotoją.(kodėl ne tiesiogiai iš Mercedeso?)Ytaruoliai baikit.
Teko užsakinėti tuo variklius,greičių dėžes. Pažvelgus į kainas,plaukai stojosi- už tokias kainas buvo galima visą šiuolaikinį 2-3 metų sunkvežimį nupirkt. Sukišus į 1950 metų sunkvežimį apie 90 procentų naujų detalių,jo kaina prasilenkia su sveiko proto riba.Ir jis vis tiek liks moraline pūtra Tokių sunkvežimių buvo keli šimtai. Ar įsivaizduojate ponai,kurie sakote,kad pas mus nevagiama,kiek už tuos sukištus 10-tis milijonų pinigų senienų remontui,buvo galima pripirkti Lietuvai geros šiuolaikinės technikos?Neūkiškumas?-nejuokinkit. Šalies apvogimas stambiu mąstu?-kaip jūs galit ponai,nėra to ant Lietuvos.Viskas vardan Lietuvos
O vokiečiai šaunuoliai:-ir laužo atsikratė ir biznį su detalėm gerą prasuko.Va čia tai tikrai vardan Tėvynės
P.S. būčiau melagis,jei sakyčiau,kad šis sandėris nedavė Lietuvai nieko gero.Anaiptol.Po šio konkurso laimėjimo tas sumautas servisas turėjo bent metus laiko darbo,prisiėmė naujų darbuotojų.Kai atliko užsakymus,tiesiog akyse atsistojo ant kojų:pasidarė dirbtuvių remontą,prasiplėtė.prisipirko įrangos servisui,šefas nusipirko prabangų odinį fotelį ir įsigijo apynaujį tarnybinįMercedesą(prieš tai važinėjo su 25 metų senumo).Man algos nepakėlė,todėl aš iš ten išėjau



[ Redaguota Pr Sau 16 2017, 06:08 ]
Į viršų
vytautas 42
Pr Sau 16 2017, 05:54
VyTis
Užsiregistravęs dalyvis #79
Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23
Vieta: Panevėžys
Pranešimų: 2361
Užtat ir nepakėlė , kadangi nebuvai dundukas . O dundukas ar nuo žodžio dundėti ( su kuvalda ) ar dundukas tikrąja to žodžio prasme ? t.y. visiškas dundukas ?
Į viršų
Eiti į puslapį   <<       

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0836sek,0.0284iš to užklausomsDB užklausos:27. Naudojama atmintis:3,829kb