Mano Sparnai: Diskusijos / Kompozitai / Dar lengvesni anglies pluošto kompozitai su grafenu?


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: LĖKTUVO GAMYBOS, KONSTRAVIMO KLAUSIMAI :: Kompozitai
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
Dar lengvesni anglies pluošto kompozitai su grafenu?
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Avalon
Kt Rgp 27 2020, 10:15
Užsiregistravęs dalyvis #3321
Prisijungta: Sk Rgp 23 2020, 12:08
Pranešimų: 1
Sveiki. Anglies pluošto kompozitai yra nepaprastai lengvi ir tvirti, atsparūs cheminiams pažeidimams ir gali būti plačiai pritaikomi dėl ko tai yra tokia mėgstama medžiaga. Tačiau vykstant moksliniam progresui atrandama geresnių medžiagų ir viena įdomiausių yra grafenas. Grafenas pasižymi daugybe nuostabių savybių, pavyzdžiui turi geriausią svorio ir stiprumo santykį (200 stipresnis už plieną), yra plonas, skaidrus, pasižymi puikiu šilumos ir elektros laidumu, kameros jutikliai su juo gali būti 10 jautresni už dabartinius nuo matomo, IR iki net teraherco spektro, šį medžiaga gali patobulinti baterijas, apšvietimą, kompiuterių komponentus ir t.t. Problema ta, kad tai yra labai nauja medžiaga rinkoje ir vis dar sunku gaminti dideliais kiekiais. Bet tik 1% jo priedas betone galėtų sustiprinti jį 35%. Jų miltelius galima dėti į plastiką ir dervą, kominuoti su anglies pluoštu su puikiam svorio ir stiprumo santykiui. Yra kompanija „Dassi“, kuri jau gamina anglies pluoštą su grafeno dviračių rėmams, kurie gali sverti vos 350 gramų, irgi pakanka 1%. Taigi pamaniau, kad būtų puiku pagaminti, pavyzdžiui, stipresnį anglies pluošto dėklą telefonams, kuris taip pat galėtų gerai išsklaidyti šilumą, o kuri nėra gerai baterijai, kameros jutikliui ir kitiems komponentams. Pastebėjau, kad kelios „Ebay“ kompanijos parduoda grafeno miltelius, tačiau bent jau dabar tai gana brangu. Be to buvo straipsnis apie komercinio grafeno tyrimus ir dauguma mėginių buvo blogos kokybės - daugumoje jų buvo mažiau nei 10% grafeno plokštelių, tik viename mėginyje buvo daugiau nei 40%.
Tačiau įmanoma pačiam pasigaminti pigesnio grafeno dideliais kiekiais, tačiau senesni metodai yra problematiški. Vienas iš įdomesnių naujesnių būdų yra bet kokio didelio anglies kiekio turinčios medžiagos (taip, net šiukšlių plastiko) kaitinimas kvarciniame vamzdyje iki 3000 laipsnių Celsijaus trunkantis sekundes naudojant kondensatoriaus didelę srovę taip suardant visus medžiagos ryšius. Tada anglis natūraliai susijungia į grafeno struktūrą, o kitos sublimuotos medžiagos pasišalina kaip dujos. Štai taip šiuklės paverčiamos lobiu Kuo didesni grafeno dribsniai ir jų kiekis, tuo stipresnis gali būti kompozitas. Gal net gali būti nebūtinas anglies pluoštas, kuri sudėtinga rankiniu būdu gaminti. Aišku svarbu kuo tolygiai grafeną paskirstyti, tam siūloma naudoti ultragarsą.

https://phys.org/news/2020-01-lab-trash-valuable-graphene.html

Taip pat svarbus veiksnys yra tai, koks anglies pluošto ir dervos tipas naudojamas. Kai kurių anglies pluoštų atsparumas tempimui ar standumas gali būti geresni. Mažiau tankios dervos gali papildomai sumažinti svorį, tačiau ar verta naudoti įprastą skaidrų epoksidą anglies pluošto kompozitams su grafenu gaminti pvz. ESC80 ar Epidian® 5? Svarbu, kad nebūtų per daug toksiška kvėpuoti ir dirbti uždaroje patalpoje, pageidautina skaidri negeltonuojanti, kad būtų galima plačiau naudoti.
Į viršų
ežiukas rūke
Pr Rgs 07 2020, 10:57
Svečias
Kol kas tai kosmosas,dar reikia išlaukti su šia technologija.
Į viršų
justas
Pr Rgs 07 2020, 07:45
Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03
Vieta: LONDON
Pranešimų: 1619
Tai kad mes megejiskai dar net ir su paprasta anglim ar stiklu neabai ka padirbine esam.. Tai gal tas grafenas palauks
Į viršų
 

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0546sek,0.0075iš to užklausomsDB užklausos:26. Naudojama atmintis:3,711kb