Mano Sparnai: Diskusijos / Blevyzgos / PZL – 104 „Wilga“


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Blevyzgos
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
PZL – 104 „Wilga“
Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Vanagiukas
An Spa 20 2009, 11:43
Užsiregistravęs dalyvis #304
Prisijungta: Kt Sau 08 2009, 05:14
Pranešimų: 341
Algis rašė ...


Vanagiukas rašė ...

beja, manau dar daugelis nemates filmuko, kaip buvo pzl 2000 ant vandens pludziu bandoma:

http://www.youtube.com/watch?v=O6NTlbqrfgY

gero ziurejimo



Na jo... Ko lenkam jau seniai pavydziu tai gebejimo bendrauti su ziniasklaida ir mokejimo aviacija reklamuoti.



Į viršų
AR
Tr Spa 21 2009, 09:26
www.ROTORKLUBAS.lt
Užsiregistravęs dalyvis #6
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 08:16
Vieta: Kaunas
Pranešimų: 3567
Vanagiukas rašė ...

o del idomumo, kiek girdejau gandus, kad naujas modelis wilgos nepasiteisino, t.y. senasis su radijaliniu daug geresnis, t.y. traktorius dirbantis savo darba, o naujoji kaip amfibija, nei gerai plaukia - nei gerai vaziuoja, gal kitu nuomoniu yra?


man su zvaigzdiniu motoru grazesne - su opoziciniu kazkokia ploksciasnuke gaunasi
Į viršų
Juozas
Tr Spa 21 2009, 08:07
Užsiregistravęs dalyvis #22
Prisijungta: Št Vas 23 2008, 06:32
Pranešimų: 996
Su opoziciniu geresnė aerodinamika.
O reklamuotis (kitaip tariant - girtis) lenkai tikrai mėgsta ir moka. Jeigu dar išmoktų lėktuvus gaminti... Ne licencinius - savo. Gal kas žino vykusį lenkišką lėktuvą?
Į viršų
TomasT
Tr Spa 21 2009, 10:15
Užsiregistravęs dalyvis #45
Prisijungta: Sk Kov 02 2008, 11:51
Pranešimų: 159
Juozas rašė ...

Su opoziciniu geresnė aerodinamika.
O reklamuotis (kitaip tariant - girtis) lenkai tikrai mėgsta ir moka. Jeigu dar išmoktų lėktuvus gaminti... Ne licencinius - savo. Gal kas žino vykusį lenkišką lėktuvą?

Man sitas ju kurinys visai nieko

Į viršų
Algis
Kt Spa 22 2009, 10:36
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Juozas rašė ...

O reklamuotis (kitaip tariant - girtis) lenkai tikrai mėgsta ir moka.


O kas cia blogo? Kiek teko dalyvauti lenku cempionatuose tai visada budavo pilna zurnaliugu. Ir vietiniu ir centriniu, ir TV ir radio ir "popieriniu". Atitinkamai budavo ir nemazai sponsoriu. Todel ir prizu daug ir vertingu. O tai jau pritraukia dalyviu skaiciu. Visi tik islosia. Pas mus geriausiu atveju atvyksta tik Aviacijos pasaulis. Na dar vietinis laikrastukas. AP yra labai jau specializuotas leidinys, kuri skaito tik siauras kontingentas. Vietinis laikrastis sponsoriu pritraukti negali, nes LT provincijose verslas mires. Pvz.: siu metu ULOPF renginiai. Birzai ir Silute. Birzuose renginys buvo is dalies pasponsoriautas Algio. Info tik vietiniame laikrastyje. Minimali info. Ziurovu - max 50. Reklamos - 0. Silute. Vietinis laikrastis kuris net nieko apie rengini neparase ( www.siluteszinios.lt www.silutesnaujienos.lt). Nepamenu kurio ten reklama kabojo ant angaro. Rezultatas - ziurovu ~ 50-100. Nors buvo pratimas "ziurovams". Manau reiktu apie planuojama rengini apskalmbyti Lietuvos ryta, Respublika, vietine periodika, LTV, TV3, LNK, radijo stotis. Pakviesti ju zurnalistus. Juos paskraidinti, surengti pratima "zurnalistams". Na kai vietoj sturmano marsruta praskrenda zurnaliuga. Arbuzu metyma i taikini. Bombarduotojas - zurnalistas. Va tada jie bus "uzkreti". Ir jei rasys ne apie musu rengini, o apie savo ispudzius jame, tai mums vis tiek i nauda. Cia kaip toms shou "zvaigzdems": net ir blogai yra geriau negu nieko. Aisku surengus viena rengini nereikia tiketis sponsoriu antpludzio. Cia reikalingas keliu metu idirbis. Ziurekit kaip moka Dalius Liekis. Atrodo, kad visa ULO veikla Lietuvoje sukama tik pas ji. Ir mums reikia mokintis marketingo is jo. Na gal sie pamastymai ne "Blevyzgoms" nes as cia rimtai. Sakau gal isprovokuosiu diskusija
Į viršų
Tinklalapis
NNN
Kt Spa 22 2009, 11:18
NNN
Užsiregistravęs dalyvis #14
Prisijungta: Tr Vas 20 2008, 12:56
Pranešimų: 5732
Mintis labai gera, sakyčiau - geniali.

Todėl, gal idėjos autorius imtusi tai įgyvendinti?

Jei rimtai, tai kiekvienos reklamos, marketingo tikslas yra - pelnas. Nesvarbu kokia išraiška - pinigine, materialine, ar žmogiškaisias ištekliais.

Panagrinėkime:
1. Finansinė nauda. Jei norime gauti finasinę naudą, tai reikia sukurti paklausią prekę - šiuo atveju - šou ir paimti už jo pažiūrėjimą pinigus, arba gauti pajamas iš reklamos. Reikia sukurti scenarijų (išlaidos), treniruoti, repetuoti šou vykdytojus (dar didesnės išlaidos). Tai reikia organizuoti ir legalizuoti, sudominti žiūrovus ir/ar reklamos pirkėjus.

2. Materialinė nauda. Tas pat, kaip ir punkte Nr. 1.

3. Žmogiškieji ištekliai. Šiek tiek paprastesnis atvejis - pakanka sudominti potencialius skradytojus. Tačiau, ką darysim sudominę? Kiek klubų gali pasiūlyti aviacijos entuziastams klubinę techniką aviacinei veiklai (dauguma orlaivių - privatūs)?, kiek klubų gali pasiūlyti parkavimą privatiems orlaiviams?, kiek klubų gali pasiūlyti pigų mokymą skraidyti?.

Visa tai išdėščiau remdamasis savo ilgamete vadovavimo KSK patirtimi (2 metai tarybos pirmininkas + 4 metai vadovas). Klube yra 30 narių, visi turi savo privačius orlaivius, visi yra licenzijuoti. Nuomojame du angarus ir jau dairomės trečio, nes nebetelpame Kas būtų, jei dar ir pasireklamuotume?

Šou organizuot ir vykdyt nieks nenori, nes dauguma narių savo orlaivius naudoja rekreaciniam-turistiniam pasiskraidymui, kiti - sportui ir "drožti" variklius bei "deginti" sparnus saulutės atokaitoje dėl kažkieno smagumo nieks nenori.


[ Redaguota Kt Spa 22 2009, 11:20 ]
Į viršų
JonasKr
Kt Spa 22 2009, 11:30
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Guli afrikietis po palme hamake ir kramto kokoso riešutą. Eina pro šalį atostogaujantis verslininkas - sumanė afrikėną pamokyti gyventi.
- klausyk, va, dar du riešutai guli. Nešk į turgų - parduok.
- A kas man iš to?
- Na, gausi pinigų, pasodinsi dar vieną palmę, bus daugiau riešutų.
- A kas man iš to?
- Daugiau parduosi, bus daugiau pinigų.
- A kas man iš to?
- pasodinsi dar palmių, nusipirksi autobili riešutams vežti, bus dar dauigiau pelno...
- A kas man iš to?
- Na, tada galėsi tada pasamdyti žmonių, kad jie dirbtų, o pats galėsi sau ramiai po palme gulėti...
_ Tai kad ir dabar guliu ramiai...
Į viršų
Algis
Kt Spa 22 2009, 11:42
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Aha. Likau nesuprastas. Esme ne padaryti bizni, o padaryti reklama aviacijai. ULOPF ir MKO. Jei ULOPF dar galima pamatyti kazkur smekstelejus, tai MKO - niekur. O MKO skaitau turinti didesni prioriteta nes jie ne tik vartotojai kaip ULO bet ir kurejai. O kas apie juos zino? Ko reikia? Minimum lesu renginio metu kurui del zurnalistu pavezinimo, tai jau pradine investicija bus. Uz reklama reikia moketi.
Į viršų
Tinklalapis
JonasKr
Kt Spa 22 2009, 11:54
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Šitą temą reikėtų skelti ir svarstyti rimtai. Minimi lenkai aviatoriai sugeba gyventi draugiškai. Akrobatų varžybose kviečiami pasirodyti ir modeliuotojai, O pas mus? Skudurlėkiai - jau ne aviacija. Traukiate per dantį Kęstučio Didįjį Skrydį. Bet tai išties yra pamatas, kuris turi visus vienyti. Jei varžybas sumanė daryti ULO, tai šalia reikia pakviesti ir modeliuotojus, ir parasparnius, ir savadarbius, gal ir koks balionautojas atvažiuotų. Aiotvarus skraidinti pakvieskite į aerodromą ta proga. Vietinėje spaudoje reklamą tokiam reginiui tikrai galima gauti nebrangiai o gal net kaip paramą. Bus žmonių susibūrimai - ateis ir didžioji žiniaskalida.
Bet reikia daryti kuo platesnio pobūdžio renginius. O ne specializuotas vienos ar kitos kategorijos orlaivių varžybas.
Nauda? Pirmiausiai reikia siekti būti maksimaliai matomiems ir patraukliems visuomenei. Padidės susidomėjimas skraidymu - tai neš naudą ruošiantiems pilotus, toliau - parduodantiems orlaivius. Fantazijos - jau bandėte, darėte? Laikai truputį keičiasi. KAip jau buvo minėta - daugėja privačių pilotų - jų nepriversi skristi, jeigu nenori. Tai reikia veikti taip - kad norėtų. Gal tikslingas skrydis į renginį taps patrauklesniu už pasiskraidymą tik savo malonumui. Juk ateina laikas, kai atsibosta tik savanaudiškai džiaugtis skrydžiu? Norisi juo pasidalinti?
Didžioji "profesionalų" bėda tame, kad jie verda "kokybiškose" savo sultyse ir galvoja, kad visi panašiai mąsto. O gal net jų kaimynui, kuriam kartais tik labas pasako, atrodo, kad paglostyti sparną - didelis malonumas.
Kaip ten Keistuolių tearas dainuoja - stebuklus reikia atrasti paprastuose dalykuose.
Į viršų
Algis
Kt Spa 22 2009, 11:57
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
Na va. Bent jau Jonas minti suprato. O as taip ruosiausi siai diskusijai. Nubegau alaus du butelius (Tauro pilsner) nusipirkau ir salia klaviaturos pasistaciau (siandien man iseigine). Duonos pasikepiau.
Į viršų
Tinklalapis
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0748sek,0.0068iš to užklausomsDB užklausos:31. Naudojama atmintis:3,952kb