Mano Sparnai: Diskusijos / Blevyzgos / PZL – 104 „Wilga“


Diskusijos

Mano Sparnai :: Diskusijos :: KITA :: Blevyzgos
 
<< Prieš tai buvusi tema | Sekanti tema >>
PZL – 104 „Wilga“
Eiti į puslapį   <<        >>  
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
JonasKr
Kt Spa 22 2009, 12:00
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Veiklos net iš lenkų mokytis nereikia - pažiūrėkite, kaip skraido ir gyvena "Penktasis vandenynas". Tik jie taip pat, bent kol kas - savo malonumui susilekia savaitgaliais. Tačiau "kritinė masė" jų būryje jau pasiekta - norinčių tapti pilotais sparčiai gausėja, vyksta mokymai, prekyba technika ir ratas tolaiu ima suktis savarankiškai.
Į viršų
Algis
Kt Spa 22 2009, 12:11
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981

Kęstutis rašė ...

Mintis labai gera, sakyčiau - geniali.
Todėl, gal idėjos autorius imtusi tai įgyvendinti?


Ne mano tai mintis. Ir sena ji kaip ULOPF. Kazkada net buvome isteige federacijoje etata "rysiams su ziniasklaida". Sekmingai numiro.
Į viršų
Tinklalapis
JonasKr
Kt Spa 22 2009, 12:28
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Keisčiausiai šioje situacijoje atrodo LAK ir federacijų santykiai su juo. Aviatoriams yra skiriamos lėšos iš biudžeto. Tik nereikia pradėti šiauštis, kad jos mažos ir pagados nedaro. Tai mokesčių mokėtojų pinigai, kuriuos kažkaip reikėtų pateisinti - atsilyginti visuomenei reginiais. Antraip srovelė iš šio kranelio taps tik lašeliais ir galaiusiai visiškai nekapsės. Skraidote savo malonumui? Tai patys už tai ir mokėkite.
Į viršų
Algis
Kt Spa 22 2009, 12:30
algis
Užsiregistravęs dalyvis #12
Prisijungta: An Vas 19 2008, 10:25
Vieta: Elektrėnai
Pranešimų: 1981
JonasKr rašė ...

Skraidote savo malonumui? Tai patys už tai ir mokėkite.


Va, va...
Į viršų
Tinklalapis
JonasKr
Kt Spa 22 2009, 12:40
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Tyrinėju Algio foto ir vis galvoju - ar sieja jį kas nors su Kiduliais, ar turi jis brolį?....
Į viršų
Rolandas
Kt Spa 22 2009, 12:45
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5558
Jonas rase:

Nauda? Pirmiausiai reikia siekti būti maksimaliai matomiems ir patraukliems visuomenei. Padidės susidomėjimas skraidymu - tai neš naudą ruošiantiems pilotus, toliau - parduodantiems orlaivius.

Na stai ir issiaiskinom kam reikia reklamos.
Kazkada ir musu federacija bande daryti renginius su kuo didesne reklama. Ateidavo zmoniu, taciau jiems reikia sou, o tai laikas ir pinigai. Net stambus aeroklubai beveik neorganizuoja aviacijos svenciu, nes is to nera naudos, tik rupesciai, na nebent del prestizo pries vietine valdzia tikintis is jos paramos.
Pasakykit ka gauna is sventes eilinis privataus lektuvo savininkas ten atskrides ir sugaises visa diena?

Klausimus keliu ne noredamas suzlugdyti ideja, bet noredamas isgirsti svarius argumentus.
Į viršų
JonasKr
Kt Spa 22 2009, 01:16
skrendam
Užsiregistravęs dalyvis #306
Prisijungta: Pn Sau 09 2009, 09:53
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1558
Taip, o pirmiausiai naudą gaus net ne paminėti aviatoriai, o alaus ir keptos duonos pardavėjai. Kad tai atsipirktų eiliniam privataus lėktuvo savininkui - ratukas turi jau suktis. Smalsuolių turi būti tiek, kad alaus pardavėjui apsimokėtų organizatoriams sumokėti už galimybę prekiauti. Tegul pradžiai klubas taip gauna bent lėšų atskridusiųjų degalams.
Tyrinėjau pavyzdžiu rodomų lenkų renginių programas. Didžioji pasirodymų ore laiko dalis - dalyvių orlaivių praskridimas ir komentaras apie lėktuvą ir jo pilotą. Bet lekioja viskas - nuo modelių iki pasamdyto Jurgio Kairio.
Ar kas nors išbandė "skrydį" su kompiuteriniais akiniais, kai kamerą neša modelis? VAikinas kaunietis iš to jau daro komerciją - puiki atrakcija smalsuoliams. Steponavičiaus putplastiniai modeliukai - iki galo neišnaudota atrakcija, nes jų "pilotai" lieka patys sau. O reikia čia pat žaidimą varžybėles surengti. Tarp aitvarų prekybininkų jau konkurencija - atsirado ir žmonių, kurie su šitais dalykėliais ore daro grožį. Apžvalginiai - pažintiniai pakilimai parasparniais ir orlaiviais, kurie tai gali daryti... Tai jau įmanomos surinkti pajamos. Bet, mielieji, nereikia siekti iš to tuoj pat praturtėti. Renginyje gauto pelno sutartą dalį skirkite klubui organizatoriui. Tegul renginiu tampa planinės varžybos už LAK skirtas lėšas. Juk jas visvien organizuojate. Pradžiai tereikia šalia sukurti "pridėtinę vertę". Bet sutinku, kad kalbu "ne iš patirties". Gal lakstau tuščių teorijų pievomis. Bet man atrodo, kad paprasčiausiai trūksta informacijos apie kitų skraidymus ir dar koją kiša "profesionalizmas" - nenoras nusileisti iki "žemės kirminų" supratimo apie aviaciją.
Į viršų
Dovydas_S
Kt Spa 22 2009, 02:11
Dovydas_S
Užsiregistravęs dalyvis #209
Prisijungta: Pr Rgs 01 2008, 05:58
Pranešimų: 487
Organizuojant "Pamario taure " specialai stengemes kad miestelenai nieko nezinotu apie vyksiancias varzybas kadangi varzybose ir taip buna daug zmoniu ir visokiu rupesciu o jei dar ir kruva pasaliniu sueitu tai is vis bardakas. Zinoma tie kurie domisi aviacija tai savime suzino apie tokius renginius, bet tokiems kurie ateina tik pasiukslint ir paspaudit pirstais sparnu tokiu pavyko isvengti.
Del sou tai tikrai beprasmis dalykas ypac siuo laiku kai verta pinigus pataupyti .
Į viršų
NNN
Kt Spa 22 2009, 02:49
NNN
Užsiregistravęs dalyvis #14
Prisijungta: Tr Vas 20 2008, 12:56
Pranešimų: 5732
JonasKr rašė ...

Šitą temą reikėtų skelti ir svarstyti rimtai. Minimi lenkai aviatoriai sugeba gyventi draugiškai. Akrobatų varžybose kviečiami pasirodyti ir modeliuotojai, O pas mus? Skudurlėkiai - jau ne aviacija. Traukiate per dantį Kęstučio Didįjį Skrydį. Bet tai išties yra pamatas, kuris turi visus vienyti. Jei varžybas sumanė daryti ULO, tai šalia reikia pakviesti ir modeliuotojus, ir parasparnius, ir savadarbius, gal ir koks balionautojas atvažiuotų. Aiotvarus skraidinti pakvieskite į aerodromą ta proga. Vietinėje spaudoje reklamą tokiam reginiui tikrai galima gauti nebrangiai o gal net kaip paramą. Bus žmonių susibūrimai - ateis ir didžioji žiniaskalida.
Bet reikia daryti kuo platesnio pobūdžio renginius. O ne specializuotas vienos ar kitos kategorijos orlaivių varžybas.
Nauda? Pirmiausiai reikia siekti būti maksimaliai matomiems ir patraukliems visuomenei. Padidės susidomėjimas skraidymu - tai neš naudą ruošiantiems pilotus, toliau - parduodantiems orlaivius. Fantazijos - jau bandėte, darėte? Laikai truputį keičiasi. KAip jau buvo minėta - daugėja privačių pilotų - jų nepriversi skristi, jeigu nenori. Tai reikia veikti taip - kad norėtų. Gal tikslingas skrydis į renginį taps patrauklesniu už pasiskraidymą tik savo malonumui. Juk ateina laikas, kai atsibosta tik savanaudiškai džiaugtis skrydžiu? Norisi juo pasidalinti?
Didžioji "profesionalų" bėda tame, kad jie verda "kokybiškose" savo sultyse ir galvoja, kad visi panašiai mąsto. O gal net jų kaimynui, kuriam kartais tik labas pasako, atrodo, kad paglostyti sparną - didelis malonumas.
Kaip ten Keistuolių tearas dainuoja - stebuklus reikia atrasti paprastuose dalykuose.


Ačiū

Štai Jonas labai tiksliai (nors platokai) išgrynino esmę.

Visų pirma turime išsireklamuoti ir susidraugauti tarpusavy. PVZ. JAV yra privačių ir visuomeninių "Oro parkų", kuriuose telkiasi ir veisiasi visos mėgėjiškos aviacijos rūšys nepriklausomai nuo greičių, svorių ir medžiagų iš ko pagaminti jų orlaiviai bei aviacinės veiklos pobūdžio. Kas nori skraido "užeidami" tūpti per grįžtines, "trečius, ar ketvirtus posūkius", tauškia radijo ryšiu, arba ne. Ir nieko, nieks nesipyksta ir nešaukia ant sustipusio po skrydžio vėjo košiamoj motoskraidyklėj piloto, kad ne tam "ketvirtam" posuky ten kažką darė

Nėr jau taip blogai ir mūsuose. Štai jau gali drąsiai dumt į Pocius, nors dar prieš trejetą metų ... "jėzau su marijom" neduok die .. motoskraidyklė .. vajė ... šiurpas ... "tvarka turi būt" ... nors teisingumo nė su žiburiu Nieko tobulų nėra, pasitaisysim, jauni dar esam

Aleksote taip pat:

"... kiti laikai, kita dainaaa
O Kaaaune Tu mieeeste puikiooos ateities ..."

Sasnava tai apskritai palaiminga oazė visiems sparnuotiems broliams Jokių stresų niekada nepatirsi ir Rūdiškėse, Biržuose, Akmenėj, Utenoj, Šilutėj.

Beje, šiemet ... Biržai, Šilutė ... kiek aviakonstruktorių dalyvavo? Nors dauguma šiame forume gamina ULO tipo lakioklius. Kvietėm jau nuo Sausio mėn. Žinoma, suprantama, ne visiems laiko, finansų užtenka, bet ... na, patys suprantat.

Na, nenorit sportuot, nereikia, atlėkit, pašvytruokit nematytų formų orlaiviais, žmogeliai akis paganys, sakys: "va ne turtuoliai, ūkininkai lėktuvą susrenčia ... ką, motin, parduodam karvę, porą kiaulių, žemės tos, kur, žinai ten, tų brūzgynų ans miesčioniuks norėjo ... ir lekiam sau aplink triobą - ežeran žvilgtelėsim, ą?" Veizėk, koks gražuolis tas, va geltonas su žaliu - "Rūtela"
Į viršų
Rolandas
Kt Spa 22 2009, 03:01
rolandas
Užsiregistravęs dalyvis #8
Prisijungta: An Vas 19 2008, 01:09
Pranešimų: 5558
DIDELIAI GERB KESTUTI






[ Redaguota Kt Spa 22 2009, 05:19 ]
Į viršų
Eiti į puslapį   <<        >>   

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF
Powered by e107 Forum System
Atvaizdavimo laikas0.0727sek,0.0090iš to užklausomsDB užklausos:29. Naudojama atmintis:3,931kb