Mano Sparnai: Diskusijos / Lietuvoje statyti skraidymo aparatai. Konstruktoriai / Justo LSA projektas

Diskusijos

Eiti į puslapį   <<      
Moderatoriai: Nerijus Korbutas, Arius, Administratorius
Autorius Pranešimas
Justas
Sk Lap 02 2025, 10:36
Justas
Užsiregistravęs dalyvis #2
Prisijungta: Pr Vas 18 2008, 06:03
Vieta: Vilnius
Pranešimų: 1691

Į viršų
vytas
Sk Lap 02 2025, 05:09
nespjauk į vandenį,jei nieks jo negers
Užsiregistravęs dalyvis #34
Prisijungta: Pr Vas 25 2008, 09:49
Pranešimų: 3006
Justai,rezultatas puikus!Nu bet darbelio įdėta...Kaip sako vienas pimpilietis:-yra lakūnai,yra šaltkalviai..tegul.Aš sakau:-pirma šaltkalviai,po to LAKŪNAI
Be abejo,moralinis pasitenkinimas,kai matai rezultatą,atperka viską.Bet visgi o tačiau,ar skaičiavai išlaidas medžiagom,įrankiams,įrangai etc?Aišku neskaitant darbo,nes jei dar priskaičiuotum darbo val.ir aviacinius įkainius,turbūt išeitų 2 toki lėktuvai,kurių būtų nereikėję remontuot...
Į viršų
Justas
Sk Lap 02 2025, 06:13
Justas
Vytai neskaiciavau bet medziagu ir irangos kainos sudarytu tik labai maza dali lektuvo kainos. Cia begaline diskusija verta ar ne verta? Va su kolega (gaves nauju sparnu kaina (apie 50 K )) primetem medizagu kaina.. gavos kokius niekingus maks 5 k eur. Kitas klausimas ideto darbo kaina. Va cia jau visai kitas vaizdas. Valandu irgi neskaiciavau bet 5metai veik visas laisvas laikas, dievai zino kiek ju i ten suejo... Tiesiog kiekvienas pasirenka sau tinkama kelia. Ar verta lektuva pirkt ar gamint ? Gamintas tikrai bus pigesnis bet kokia jo antrine verte? Turbut visi supranta, kad Lietuvoje gaminti lektuvai yra beverciai. Nebent tai surinkti KIT ai zinomu vardu, RV ar pan. Bet jei tai autorines konstrukcijos ju pardavimo kaina bus 10 - 15 proc "gamyklinio" uzsieninio lektuvo kainos. Geriausiu atveju. Bet ar verta buvo pinigais atstatinet Zioga? Arba Anbo II ? Bet jei kas nusprendzia pasidirbint dar viena Magija man tai yra dideliausia svente nes nusipirkt lengva. Bet pagamint sunku. Kodel jaunimas net po karo gaminosi sparnus ir skraide? Nes gyvvenimas yra procesas ir jis pasidarys liudnas jei viska pradesim daryt vien is ekonominio isskaiciavimo. Man atrodo kad gyvenimas tai ne ekonomika o pirmiausia tai kas i ja nepaskaiciuojama. Juk net ir kokiam Lidle kartais nusiperki ka nors nes tiesiog nori nors ekonomiskai visai neapsimoka . Tad jei manes paklaustu pirkt ar gamintis as visada atsakysiu gamintis. Kitas dalykas kad siuo atveju as smarkiai sumazinau reikalingo darbo kieki negamindamas nuo nulio. Ir dabar mano pagarba tiems kas padaro sparnus nuo nulio yra tiesiog neismatuojama.
Į viršų
vytautas 42
Sk Lap 02 2025, 09:25
VyTis
Užsiregistravęs dalyvis #79
Prisijungta: Pr Bal 07 2008, 05:23
Vieta: Panevėžys
Pranešimų: 2380

vytas rašė ...

Justai,rezultatas puikus!Nu bet darbelio įdėta...Kaip sako vienas pimpilietis:-yra lakūnai,yra šaltkalviai..tegul.Aš sakau:-pirma šaltkalviai,po to LAKŪNAI
Be abejo,moralinis pasitenkinimas,kai matai rezultatą,atperka viską.Bet visgi o tačiau,ar skaičiavai išlaidas medžiagom,įrankiams,įrangai etc?Aišku neskaitant darbo,nes jei dar priskaičiuotum darbo val.ir aviacinius įkainius,turbūt išeitų 2 toki lėktuvai,kurių būtų nereikėję remontuot...

Gal Justas nepyks labai jei aš trumpai įlysiu , jei jau tokia kalba apie šaltkalvius išėjo. Mano nuomone yra du tipai lakūnų - vieni konstruoja , kiti nusiperka ir skrenda. Aš sakykim per vidurį šaltkalvio ir lakūno - nei kažkur labai skrendu , nei labai kažką konstruoju . Šiaip pasikrapštau . Ir dabar parsivežiau tokį projektą , prie kurio dar yra truputį kas veikt .

[ Redaguota Sk Lap 02 2025, 09:58 ]
Į viršų
Justas
Pr Lap 03 2025, 12:14
Justas
Kuo daugiau lektuvu tuo geriau ! Esam naginga tauta, skaitanciu foruma irgi daug ir jei ka tai suagituos imtis savo senai svajoto tikslo telieka pasakyt imkit ir darykit.
Į viršų
Stanislovas
An Lap 04 2025, 11:15
Užsiregistravęs dalyvis #117
Prisijungta: Kt Geg 15 2008, 08:52
Vieta: Paklaniai, Raseinių sen.
Pranešimų: 3415
Justai - ŠAUNUOLIS!
Į viršų
KL
An Lap 04 2025, 06:14
Užsiregistravęs dalyvis #13
Prisijungta: Tr Vas 20 2008, 12:59
Pranešimų: 970
Pagarba! Čia gal mūsų tautinis bruožas - atgaivinti seną naudotą daiktą, negu įsigyti naują. Pasidaro artimesnis, šiltas.
Į viršų
Arturas Stundzia
Tr Lap 05 2025, 09:35
Užsiregistravęs dalyvis #40
Prisijungta: Tr Vas 27 2008, 09:34
Pranešimų: 637
Nei čia tautos bruožas nei ką, kaip kam išeina taip ir daro, kas kiek pinigo turi, laiko. Nepatikėsite kai kelis metus skraidantis pilotas sužino, kad jo lėktuvo variklis rotax 912 aušinamas ir vandeniu. Kitas tepalo pasikeisti ar žvakės pats nenori. Turi pinigų ir iam dzin. Skristi patinka. Mūsų tauta įvairi ir tai gerai.
Į viršų
Eiti į puslapį   <<       

Persikelti:     Į viršų

Sindikuoti šią temą: rss 0.92 Sindikuoti šią temą: rss 2.0 Sindikuoti šią temą: RDF